Voor diegene die mij nog niet kennen aangenaam kennis te maken. Mijn naam is Charlotte Scholten. Ik ben 32 lentes jong en woon samen met mijn man en onze twee golden retrievers in het Twentse dorp Wierden.

Toen:
Vroeger toen ik jong was keek ik eigenlijk al met een volwassen blik naar de wereld. Ik voelde (onbewust) waar mensen behoefte aan hadden en kon daarover met ze in gesprek gaan. Ik merkte al gauw dat ik dingen anders verwerkte dan de jeugd om mij heen. Ik was gevoelig en had behoefte aan rust en overzicht. Ook kon ik snel schakelen en mijzelf aanpassen aan de wensen van anderen. Regelmatig voelde het alsof ik er niet tussen paste. Ik voelde mij een vreemde eend in de bijt. Doordat ik zoveel van mijzelf aan de ander gaf raakte ik langzaamaan verwijderd van mijn eigen kern. Ik begon te geloven wat men over mij zei. Hierdoor werd ik onzeker en begon ik mijzelf nog meer aan te passen en werd ik als het ware de kameleon in de ruimte. Ik was er wel toch ook weer niet. Dit heb ik jarenlang vol weten te houden. Ik ging als het ware strijdend door het leven. Toen niet wetende dat ikzelf mijn grootste tegenstander was.

De verandering:
Een aantal jaren geleden kwam voor mij de omschakeling. Ik kwam thuis te zitten met een burn out. Mijn batterij was leeg. De energie was op. Het was tijd om te ontdekken wat ik nu eigenlijk zelf wilde in dit mooie aardse bestaan. Mijn burn out is dan ook mijn grootste geschenk geweest. Het moment waarop ik mijzelf werd en keuzes leerde maken die goed voor mij waren. Dit was het moment waarop ik leerde om geen concessies meer te doen aan mijzelf. Volledig te omarmen wie ik ben en gezonde grenzen te stellen.

Ik koos ervoor om mijn ontwikkeling een boost te geven. Diverse opleidingen en trainingen te volgen om mijzelf verder te mogen ontwikkelen als professional en mijn kennis te vergroten. Ook kwamen er een aantal mentors op mijn pad die mij hierin hebben ondersteund. Die het beste in mij naar boven haalden.

Nu:
Nu begeleid ik anderen op hun pad. Het pad naar zichzelf toe. Velen zijn in de loop der jaren zo ver van zichzelf afgedwaald dat ze niet meer weten wie ze zijn en waarom ze de dingen doen die ze doen. Vaak wilt men het goed doen voor anderen en gaan daarmee onbewust over eigen grenzen. Met als gevolg vele klachten: vermoeidheid, angst, paniek, onrust, stemmingswisselingen enzovoorts. Van jongs af aan leert men om te gehoorzamen en te voldoen aan de regels van ouders, familie, leraren en uiteindelijk ook werkgevers. Men is zich vaak niet bewust van de overleving strategieën die men toepast tot het moment dat het lichaam zegt: Ho Stop! Dat is het moment waarop men begint in te zien dat er andere keuzes gemaakt dienen te worden.

I AM LIVING MY DREAM!

Mijn droom is werkelijkheid geworden doordat ik anderen mag helpen op hun levenspad. Om ze te laten ervaren dat ze helemaal oké zijn. Om klachten om te zetten in krachten. En het levenslicht van deze mensen weer te mogen laten stralen.

Wat je over mij mag weten:
Ik ben een intuïtief persoon en stem mijzelf af op de ander. Ik ben oordeelloos in het contact met de ander. Ik houd ervan om anderen te inspireren, motiveren en een ander te laten nadenken over het leven.

Wat is typisch Charlotte?
Serieuze gesprekken luchtig en licht maken door het toepassen van een vleugje humor. Tussendoor een grapje maken en in het dagelijks leven een geintje uithalen met een ander. Wandelen en lezen doe ik dagelijks. Tevens mijzelf blijven ontwikkelen om elke dag het mooiste van mijzelf naar boven te brengen. Ook reizen en lekker pittig eten zijn typische dingen die bij mij passen. Ik mag graag out of the box denken en dingen op mijn eigen creatieve manier doen.

Achtergrond:

Mijn studie achtergrond is uitgebreid. Zo ben ik afgestudeerd aan de opleiding Maatschappelijk werk en Dienstverlening te Saxion Enschede. Daarna heb ik een opleiding gevolgd tot Holistisch Leefstijl Coach. Omdat ik het lichaam als een geheel zie en het ene invloed heeft op het andere. Door dit als een geheel te zien kunnen zowel lichamelijke als psychische klachten aangepakt worden en geheeld worden.

Daarnaast heb ik diverse trainingen gevolgd omtrent hechting problematiek, innerlijk kind werk, natuur coaching, kleurentherapie, uitgebreide EHBO cursus en reanimatie & agressietraining.

Momenteel ben ik bezig met de opleiding Medische Basiskennis en de opleiding tot Jeugd Trauma Therapeut. Deze rond ik beide af in juni 2020. Daarna komen mijn trajecten (deels) in aanmerking voor een vergoeding middels de aanvullende zorgverzekering (alternatieve zorg). Vraag bij mij naar de mogelijkheden. Mocht de investering van een traject een financieel probleem zijn overleg dan even met mij dan kunnen we kijken of we een regeling kunnen treffen. Voor elk probleem een oplossing.

Kortom mooi mens: Dare to be different!

Voel jij dat ik jouw coach ben? Dat ik jou verder mag helpen op jouw prachtige pad. Neem dan contact met mij op via info@coachingpraktijkscholten.nl of 0629249441